Kodin Onni -blogissa törmäsin mallaslimpun ohjeeseen. Ja vaikka meidän perheessä kukaan ei tykkää limpuista, niin sillä uhallakin halusin kokeilla, josko tämä kelpaisi meidän perheelle, koska se olisi itsetehtyä. Mutta uskottava se on, ettei meidän perheessä syödä edes omatekoisia limppuja. No, tuli ainakin kokeiltua.

Ohjeesta tulee 2 leipää.

 

1l omenamehua

100g hiivaa

3 dl ruisjauhoja

3 dl leseitä

3 dl maltaita

3 dl siirappia

1 rkl suolaa

12dl vehnäjauhoja

voiteluun vesi-siirappiseosta

Lämmitä mehu, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, leseet, maltaat sekä jauhot. Anna kohota 1,5 tuntia. Kumoa taikina voideltuihin leipävuokiin ja paista 175 asteessa 1,5 tuntia. Puolessa välissä voitele leivät siirappivesiseoksella. Tee voitelu myös kypsänä.