Tein seuraavan ohjeen kaksinkertaisena, jotta saan siitä mehevän ison pellilisen. Rusinoita en laittanut taikinaan, koska lapset eivät tykkää niistä tässä  ja mielestäni tämä on parempaa, jos ei laita rusinoita, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.

 

6 dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

1 dl rusinoita

4 tl leivinjauhetta (tätä määrää ei tarvitse kaksinkertaistaa, jos teet isomman annoksen)

1 rkl kardemummaa

100 g voita sulatettuna

3 dl maitoa

1 muna

1 omena pilkottuna (laitoin 3 omenaa, koska jätin rusinat pois)

 

Päälle raesokeria

 

Jauhot, sokerit, rusinat, kardemumma ja leivinjauhe sekoitetaan ja siihen lisätään voisula, maito ja muna ja lopuksi omenanpalat. Taikina sekoitetaan nopeasti sekaisin ja laitetaan uunipellille paistumaan 225 asteeseen noin 20 minuutiksi.